Nieuws

Manifest 

De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus hebben een grote impact op de binnenstadeconomie van Nijmegen.

VCV Nijmegen heeft, samen met de gemeente Nijmegen, Koninklijke Horeca afdeling Groot Nijmegen en Huis voor de Binnenstad een Manifest ondertekend waarin deze partijen oproepen om te komen tot maatwerkafspraken tussen eigenaren en gebruikers van panden teneinde liquiditeitsproblemen te voorkomen. Daarnaast is het van belang om samen leegstand te voorkomen en om de werkgelegenheid in de stad te behouden.

Uitgangspunt is dat solidair en naar draagkracht wordt gedeeld in het verlies.

Lees hier het Manifest

                                                              *****

 

Beste leden,

De situatie die is ontstaan door Covid-19 heeft grote impact op onze economie. We worden allemaal hard geraakt en het is onduidelijk hoe lang deze situatie nog gaat voortduren. Dat het gebrek aan omzet bij culturele instellingen, dienstverleners, horecaondernemers en retailers tot urgente liquiditeitsproblemen heeft geleid is evident. Wat we nodig hebben, om hier met zijn allen zo goed mogelijk uit te komen, is dialoog en heldere afspraken waarin de belangen van huurders en verhuurders zorgvuldig worden afgewogen.

Een aantal organisaties als NRW, IVBN, Vastgoedbelang, Vastgoedoverleg en Detailhandel Nederland hebben afspraken gemaakt hoe om te gaan met deze nieuwe ontstane situatie. Lees hier de brief.

Het bestuur van VCV-Nijmegen schaart zich achter deze oproep en vraagt jullie datzelfde te doen. We moeten samen de schouders er onder zetten. Er is geen andere manier.

We wensen je van harte alle sterkte en gezondheid toe!

Het bestuur van VCV Nijmegen.

                                                                                                                                                                                      *****

Pilot verduurzaming commercieel vastgoed

We staan met zijn allen steeds vaker voor de vraag: hoe gaan we aan de slag om duurzamer te worden? Er zijn veel mogelijkheden maar het is niet altijd duidelijk wat het beste werkt voor jouw pand.

VCV Nijmegen start daarom samen met Huis voor de Binnenstad een pilot met 10 ondernemers en hun pandeigenaar. Doel is om samen in beeld te brengen wat de haalbare verduurzamingsmaatregelen zijn voor commercieel vastgoed. We kijken daarbij specifiek naar de te halen besparingen en terugverdientijden. Binnen dit ‘klimaatgerust programma’ is ruimte voor een beperkt aantal pilots, dus wees er snel bij!

Er wordt ook een model ontwikkeld en getest om tot een eerlijke onderlinge verdeling van de kosten en de baten te komen voor pandeigenaar en huurder.  Als dit succesvol is zullen we dit model ook beschikbaar stellen aan andere huurders en pandeigenaren.

Meer weten? Bekijk hier de Presentatie Nijmegen Klimaatgerust 11 juni 2019 of kijk op www.klimaatgerust.nl/klimaatplan.

Interesse? Schrijf je hier in voor deelname aan de pilot.
Let op: deelname is beperkt.

                                                            *****

Innovatieregeling winkelpanden binnenstad Nijmegen 2017-2018

Subsidie voor winkelpanden.
de Innovatieregeling
subsidieaanvraagformulier
locatie binnenstad Nijmegen

NB: Het is mogelijk een aanvraag met terugwerkende kracht in te dienen, met een maximum van 6 maanden na afloop van de werkzaamheden.
Kosten gemaakt voor 11 juli 2017 komen niet voor subsidie in aanmerking.

Deze subsidieregeling loopt door tot eind 2019 zolang het subsidiegeld beschikbaar is.